Kleine vlek op de longen

Kleine vlek op de longen

Ik ben het eens – ik ben geen roker. Echter, Ik woon samen met een ex-roker. Hij echt genoten van het roken, maar probeerde tot drie keer in het midden af ​​te sluiten tot de late 70’s tevergeefs. Hij begon rond de leeftijd van 20 en stoppen toen hij 33 was.

Terug in 1982, toen ze nog bezig "routine-" physicals, zijn "routine-" borst Xray vonden een plek. MRI’s niet bestond toen. Onnodig te zeggen, de CIGS ging in de vuilnisbak en hij is sindsdien nooit gerookt. Dat was het defininte moment voor hem. De plek bleek een abces zijn. Hij ontwikkelde astma door de jaren heen, en had onlangs enkele kleine vlekjes op MRI’s (die werden genomen als gevolg van chronische bronchitis) dat de longarts is gewoon te kijken, want ze zijn erg klein.

Er is een cluster van longkanker in de familie van mijn man die hoger is dan normaal per longkanker onderzoekers aan onze lokale medische school. Een onderzoek trok mijn man en andere familieleden. Zijn vader stierf aan kleincellig longcarcinoom twintig jaar uit te stoppen; zijn vaderlijke tante had een long verwijderd (ze nog leeft, gelukkig), zijn andere vaderlijke tante stierf aan longkanker, en haar dochter (zijn neef) overleden aan keelkanker. Zijn andere oom van vaderskant was niet een roker maar stierf van andere oorzaken. Laatst hoorde ik de onderzoekers probeerden autopsie weefsel te testen voor genen te verwerven.


Nee, ik zal toegeven dat ik weet niet hoe het is om te proberen om te stoppen, maar ik heb veel opmerkingen van ex-rokers in mijn familie door de jaren heen gehoord. Ik realiseer me dat het moeilijk is. Echter, als je niet proberen te stoppen als je 23, al snel je bent 53 en zij worden geconfronteerd met echte grote problemen die veel eerder had kunnen worden afgeweerd.

Ook u kunt bestellen hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 18 =